torsdag 28. februar 2013

Gult!

Kjenner dere at våren er på vei? Det gjør jeg! Det er lyst både når vi går hjemmefra om morgenen og på ettermiddagen når vi kommer hjem. Snøen har blitt til is som i har blitt vann som i skrivende øyeblikk renner som en liten bekk ute i veien vår.


Nå vil jeg ha vår inne også! Jeg har hatt ei gul pute inni hodet mitt ei stund, men jeg har ikke funnet den "riktige" i butikkene. Jeg måtte ta saken i egne hender - Stoff og Stil  hadde ett stoff i rett farge, deilig myk ekastisk velur. Ikke ideelt med strech akkurat, men det er jo veldig mykt og deilig.

Du som kikker innom her jevnlig har kanskje skjønt at jeg er glad i å ta bidleserier av det jeg lager? Her er en til - en enkel beskrivelse av hvordan du kan lage en pute med glidelåslukking i dobbelt stoff.

 

Jeg klippet til to deler av hvert stoff. Fyll-putene miner er litt slunkne, så jeg klippet foret akkurat så stort som målene på fyll-puta. Ytterstoffet klippet jeg en god del større. Så la jeg foret med ytterstoffet oppå. Jeg glattet og strekte ut ytterstoffet litt, før jeg festet godt med nåler langs kantene (det er lett å kjenne foret gjennom det øverste laget)


Jeg sikk-sakket langs kanten på innerstoffet og klippet vekk overflødig ytterstoff.

 

Så la jeg delene rette mot rette og sydde de ytterste centimeterne på begge ender av den ene siden. Åpningen var litt kortere enn glidelåsen jeg ville bruke. Så sydde jeg fast glidelåsen i åpningen.

Hvordan du glidelåsen plasseres avhenger litt av typen glidelås. Det kan være lurt å tråkle den fast først, den bør helst komme på rett side av stoffet!


Jeg åpnet glidelåsen litt før jeg la lagene rette mot rekke og sydde hele veien rundt. Med fyllet på plass var puta ferdig!


Jeg er veldig fornøyd med resultatet! Puta er stor og myk og deilig, perfekt for sofakos og ettermiddagshvil -  og den gir meg vårstemning! Sammen med vårblomster i potte gir den meg trua på at våren kommer i år også.

Hva gir deg vårsteming akkurat nå?

søndag 17. februar 2013

Heng opp Instagram-bildene! DIY

Før jul fikk jeg trykket noen av Instagram-bildene mine på papir. Planen var jo å henge dem opp, men siden de kom midt i julestria ble de bare liggende på kjøkkenet. Nå var det på tide å få dem opp!

Etter litt grubling lagde jeg et enkelt, men litt morsomt bildeoppheng i stua. Jeg ble ganske fornøyd, nå må jeg bare fin-tune det som står oppå bildelista...


Dere har kanskje lagt merke til at jeg har en forkjærlighet for å ta bilder når jeg setter i gang med prosjekter? Det ble gjort denne gangen også, her er en liten bildeserie av hvordan du kan lage et lignende bildesnor.

Det er super-enkelt, og du trenger slett ikke gjøre det akkurat som meg. Bruk det du har i skuffer og skap, det eneste jeg tror er lurt, er å bruke strikk til opphenget. Farge og fasong er en smaks-sak.

 

Jeg kjøpte rund, svart strikk og noen små kliper til å henge opp bildene med. Hektene hadde jeg liggene, du finner lignende på syutstyrsbutikk, det er ekstra store hekter som vanligvis brukes på klær.

Jeg tredde to hekter inn på strikken, har du flat strikk kan du brette inn enden og sy fast kroken med et par sting.

Du velger om du vil ha rund eller flat strikk, og hvilken farge du vil bruke. For et diskret uttykk velger du en farge som ligner veggen bak, vil du at opphenget skal være dekor i seg selv, velger du en kontrastfarge. Det går fint an å bruke helt alminnelig buksestrikk.

 

Jeg knyttet sammen endene på strikken med en båtmannsknop og surret litt metalltråd rundt for å holde knuten på plass. Løkke-delene av hektene spikret jeg fast på veggen, husk å stramme strikken litt når du måler opp, så sitter krokene bedre på plass.

Det er mange måter å henge opp strikken på, flat strikk kan skrus eller spikres rett på veggen. Du kan bruke dekorative spiker eller skruer, bare pass på at det sitter så godt at det ikke løsner av strikken er litt stram. Husk å brette inn enden på flat strikk, det ser penere ut og strikken rakner ikke så lett.


Sånn ble det - jeg er ganske fornøyd med resultatet. Jeg har forresten ny lampe som jeg også har laget selv. Kan hende lager jeg en bildeserie om hvordan du lager lampen også - det er enkelt og veldig morsomt!

Hva synes du? Liker du opphenget mitt?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...